3 steg till livsstilsförändring

”Hur förändrar jag mitt liv?” Om du ställer den här frågan ska du komma ihåg att det enda ständiga i våra liv är förändring. Ju mer vi gör motstånd mot den, desto tuffare blir vårt liv. Istället för att undvika den, fråga dig hur du kan förändra ditt liv så att det fungerar med de förändringar som sker runt omkring dig.

Vi är omgivna av förändring, och det är den enda sak som har den mest dramatiska inverkan på våra liv. Det går inte att undvika den eftersom den kommer att hitta dig, utmana dig och tvinga dig att ompröva hur du lever ditt liv.

Förändring kan komma in i våra liv som ett resultat av en kris, ett val eller en slump. I varje situation ställs vi alla inför ett val – ska vi göra förändringen eller inte?

Vi kan inte undvika oväntade händelser i våra liv. Det vi kan kontrollera är hur vi väljer att reagera på dem. Det är vår makt att välja som gör det möjligt för oss att aktivera positiva förändringar i våra liv.

Genom att agera på vår valmöjlighet får vi fler möjligheter att förändra våra liv till det bättre. Ju fler möjligheter vi skapar för att förändra våra liv, desto mer uppfyllda och lyckligare blir våra liv.

Det finns specifika saker som du kan göra för en livsstilsförändring. Följ våra tips nedan eller hitta motivation på Livsstilsblogg.

Sätt flera mindre mål

När det gäller att förändra din livsstil är det viktigt att börja i liten skala. Om du försöker göra för mycket på en gång är det troligt att du blir överväldigad och ger upp innan du ens har börjat.

Börja istället med att sätta upp hanterbara och uppnåeliga mål – som att ta en promenad varje dag eller äta en portion grönsaker mer per dag. När du uppnår dessa mål kan du gradvis höja ribban, så att du alltid utmanar dig själv men inte överväldigar dig själv.

Skapa vanor som du realistiskt kan hålla

För de flesta människor är det orealistiskt att anta att de alltid kommer att vara maximalt motiverade. Fundera därför på hur du kan bygga upp vanor som är hållbara i ditt liv, även när du inte är på hälsokick. Att lära sig att byta ut skräpmat mot nyttigare alternativ är en vana som du sannolikt kan behålla även när du inte alltid är på humör att gå till gymmet.

Använd kompisstödet

Vi behöver stöd och uppmuntran för att lyckas. Vi behöver någon att stå till svars inför och dela med oss av våra utmaningar och segrar. Många mår bra av ett starkt och nära stöd från sina kompisar för att lyckas med livsstilsförändingen.