4 tips för hur du blir en bättre padelspelare

Känner du att du har stagnerat som padelspelare? Det är vanligt. Så känner de flesta spelare vid ett eller flertalet tillfällen under sin karriär. Men här är det viktigt att härda ut och faktiskt försöka bli bättre. Faktum är att du förmodligen förbättras, även om det inte känns som att du gör det. Förbättringarna är helt enkelt för små för att märka.

Har du slut på idéer eller vet inte riktigt vad du ska göra för att förbättras som padelspelare? Oroa dig inte, vi här för att hjälpa dig med just detta!

4 saker du kan göra för att bli en bättre padelspelare

Nedan är viktiga exempel:

Lär dig av proffsen

Ett av de bästa sätten att bli bättre på padel är att se när proffsen spelar. Lyckligtvis finns det massvis med innehåll att ta del av, både inspelat och live-innehåll. På så sätt har du alltid någon ny match att ta del av, vilket ger dig en möjlighet att analysera vad proffsen gör och hur de utvecklas.

Om du vill blanda utbildning med underhållning går det även att slänga in ett padel bet på den spelare eller match som du är intresserad av och tror kommer att vinna. En bonus är att matchen förmodligen även blir roligare att titta på om du har satsat på den.

Träna konditionen

Även om padeln inte kräver lika mycket kondition som vissa andra sporter, kan du ha stor fördel genom att ha en bra kondition. Därmed kan du förbättra ditt padelspel genom att förbättra din kondition, något du kan göra utanför padelbanan.

Det kan även vara en bra idé att titta lite närmare på din flexibilitet och koordination, eftersom dessa faktorer har en stor påverkan för hur du presterar på planen.

Analysera tidigare spel

Finns det inspelade matcher eller träningspass där du lirar? Grymt! Då har du en utmärkt möjlighet att förbättra ditt spel. Här kan du analysera vad du gör rätt och fel, vilket ger dig grymma förutsättningar för att förbättras i framtiden.

Om det inte finns video där du spelar kan du helt enkelt diskutera tidigare bollar med din spelpartner, alternativt försöka tänka tillbaka till bollar där det inte riktigt gick som det borde ha gått. Detta är en av de viktigaste punkterna om du vill förbättras som padelspelare.

Hitta rätt padelrack för dig

Rätt padelrack kan göra enorm skillnad för hur du spelar. Fel rack kan göra att du inte får samma kraft som du annars hade fått, men kan även göra att du träffar bollen fel och slår snett.

Därmed rekommenderar vi starkt att du testar ett flertal olika rack, för att på så sätt hitta det som passar bäst för dig.