Anlita en flyttfirma

Om du har en flytt runt hörnet undrar du säkert om en flyttfirma är den bästa lösningen. Även om det i vissa fall är vettigt att flytta själv, rekommenderar vi att du anlitar en flyttfirma om du flyttar långt eller om du flyttar hela familjen till ett nytt hem. Vi förstår hur hektiskt det kan vara att flytta och vi vill med denna artikel hjälpa dig. Kolla in vår lista över saker att undersöka när du anlitar ett flyttföretag för att sköta din nästa stora flytt.

När är det är värt att anlita en flyttfirma?

Innan du bestämmer dig för att anlita en professionell flyttfirma, som till exempel Flyttfirma Peter Åkare i Stockholm måste du vara säker på att ditt beslut är rätt.

Flytt över långa avstånd

Du kan förmodligen klara av en lokal flytt genom att anlita dina vänners värdefulla hjälp. Om du flyttar tvärs över staden eller flyttar till en grannstad går det ofta att lösa själv. Men inte när du flyttar långt , kanske till andra sidan landet – den flyttrelaterade risken är för stor för att ens bedömas ordentligt.

Det är bråttom

Endast proffsen kan hantera en flytt i sista minuten. Till skillnad från dig har professionella flyttfirmor erfarenhet i att planera och utföra en flytt snabb och smidigt.

Speciella föremål

Problemet med valet att flytta själv eller anlita flyttfirmor blir mycket lätt att lösa när du råkar äga ett antal specialföremål, t.ex. ett piano, antika möbler, ett biljardbord, eller ett bubbelbad. Då vill du att ett proffs sköter det.

Vad har du för behov?

Innan du anlitar en flyttfirma bör du fundera över dina behov. Vill du packa dina saker själv, men behöver du förpackningsmaterial? Eller föredrar du att flyttfirman packar, flyttar och lastar av dina personliga saker så att du kan ägna dig åt andra delar av flytten? Om du vet hur du vill flytta hjälper det dig att hitta ett erfaret företag som kan effektivisera din upplevelse.

Be om rekommendationer

Om du letar efter en välrenommerad flyttfirma ska du först vända dig till dina vänner, din familj och dina bekanta för att få deras rekommendationer. Det är viktigt att titta på referenser och recensioner på nätet men det kan vara till stor hjälp att få en förstahandsåsikt om en erfarenhet av ett företag från någon du litar på, särskilt om dina flyttbehov liknar deras.

Se över din budget och få flera offerter

Innan du börjar börja fråga efter offerter ska du se till att bedöma din budget. Att veta exakt vad du kan spendera hjälper dig att jämföra och kontrastera de offerter du får från flyttfirmor. Sedan föreslår vi att du får flera offerter för att säkerställa att ett företag inte försöker ta ut mer betalt än vad som är standard för dina behov.