Att välja padelracket

Padel blade racket resting on the net

Att välja padelracket som passar just dig är inte helt lätt. det finns inget padelracket som passar alla. Valet av padelrack bör därför baseras på dina personliga förusättningar Ditt val av racket bör baseras på just dina förutsättningar enligt punkterna nedan:

1. Hur ofta kommer du spela?
Om du bara spelar för nöje och motion då och då är det vettigt att inte lägga för mycket pengar på ett padelracket, du kommer troligen inte märka så stor skillnad men om du däremot spelar mycket är det värt att lägga mer pengar på att investera i ett bättre racket av högre kvalitet som håller längre och är mer anpassat för dig och din spelstil.

2. Vilken nivå spelar du på?
Nybörjare, motionär entusiast eller proffs? Din nivå bör påverka vilken prisnivå och anpassning av val av rack du bör lägga dig på. Köp inte ett för dyrt rack som nybörjare eller motionär. När du bestämt dig för att padel är din sport och hittat din spelstil då kan du börja kolla mer på rackets av högre kvalitet i de högre prisklasserna. Som nybörjare är det bättre att välja ett lättspelat padelrack.

3. Budget?
Hur mycket pengar kan och vill du lägga på ett padelracket? Ett dyrt padelracket är inte allid lika med ett bra padelracket. Se till att prisjämföra och läsa recensioner och test av racket innan du slår till på första bästa.

4. Din speltstil
Spelstilen är en av de viktigast frågorna när det gäller valet av padelracket, men det är inte aktuellt förrän du lärt känna sporten och dig som padelspelare. Det finns padelrack med olika egenskapet passande olika typer av spelstilar och beroende på din padelspelstil så passar vissa racket då bättre. Saker som om du är med defensiv eller offensiv spelare är en viktig aspekt.

5. Din fysik
Padel är en sport för alla oavsett kön eller fysisk form men saker som hur mycket du väger, om du har gamla skador och vilket form du är i just nu är förusättningar som kan styra ditt val av padelracket. Det finns till exempel padelracket anpassat för juniorer och kvinnor som generellt är något lättare. Fel padelracket och övrig utrusning som padelskor kan helt klart påverka ditt spel negativt och i värsta fall leda till skador.

Slutligen vill vi säga att du inte bör lägga för mycket tid på valet av padelrack som nybörjare. Kom igång och spela och ha roligt så kommer nästa steg naturligt där det är värt att nörda ner sig mer i sporten och detaljer som utrustning.