BĂ€sta padelracket 2021 đŸŽŸ

Är det dags att köpa ett padelracket och du funderar pĂ„ vilket racket som Ă€r bĂ€sta just nu 2021? DĂ„ har vi svaret till dig.

Vi har dammsugit Internet efter tester, information, recensioner och kommentarer frÄn padelspelare och ifrÄn den datan sammanstÀllt listor och information om de bÀsta padelracken för 2021.

VÄrt mÄl med denna köpguide Àr att hjÀlpa dig att hittta det bÀsta padelracket för dig för att förbÀttra din spelupplevelse. Det spelar ingen roll om du Àr nybörjare, enstusiast eller proffs, det finns ett Padelrack som passar just dig.

Hittar du snabbt ett padelracket för dig bland vÄra testvinnare eller kan vi hjÀlpa dig hitta rÀtt padelracket för dig genom vÄra guider?

đŸ„‡ Testvinnare đŸ„‡

RS Z-series Prime Control Edition Àr det racket vi rekommenderar och Àr favoriten och bÀsta padelracket för 2021 i vÄrt test och utvÀrdering.

Till butiken >>

Viktigt att tÀnka pÄ vid köp av padelracket

NÀr du ska köpa padelracket finns det flera delar att tÀnka pÄ. För att du inte ska kÀnna dig övervÀldigad i den djungel som finns, har vi sammanstÀllt flera alternativ med utgÄngspunkten frÄn vad du vill göra med ditt spel.

Först och frĂ€mst finns det nĂ„gra generella riktlinjer nĂ€r du ska vĂ€lja ditt racket. Du bör vĂ€lja ett som Ă€r anpassat utifrĂ„n spelstil: Är du en offensiv eller defensiv spelare? Höger eller vĂ€nsterhĂ€nt? Tycker du om att smasha?

Du ska med andra ord vÀlja en padelracket med rÀtt vikt dÀr du kan fÄ ut maximalt av spelet, utan att trötta ut handleden. Vikten skiljer sig Ät mellan barn/juniorer, vuxen man/kvinna och andra preferenser sÄsom profil, tjocklek och spelnivÄ, som ocksÄ spelar in nÀr du ska vÀlja ett spelanpassat padelracket.

Formen pÄ racket och sweet spots

Det finns tre olika former sĂ„som rund, droppformad och diamant. Dessa har olika trĂ€ffytor – sweet spots. Beroende pĂ„ vilken spelstil du har – dynamisk, stark eller teknisk spelare – och utifrĂ„n din nivĂ„, sĂ„ fungerar de olika formerna bĂ€ttre eller sĂ€mre.

En rund form ger bra balans och styrning pÄ spelet. Den Àr sÄledes lÀngre pÄ höjden Àn vad den Àr pÄ bredden. TrÀffytan ligger nÀra handtaget, ungefÀr mitt pÄ padelracket. Denna anvÀnds med fördel till en mer offensiv spelstil.

Den droppformade kallas Àven för hybrid dÄ den i sin form ligger mellan att vara triangelformad och rund. Det anvÀnds med fördel för att fÄ lite mer fart pÄ spelet, och ger spelaren mindre kontroll över spelet. Den har sin sweet-spot nÄgot ovanför mitten.

En diamantformad padelracket brukar, pÄ grund av att bÄde tyngdpunkten och trÀffytan ligger högt upp, gillas om man gillar mer fart i spelet. Den anses passa bÀttre för nÄgon som tidigare spelat tennis och/eller squash.

BÀsta padelracket nybörjare

För nybörjare finns det tre stycken mÀrken som sticker ut i mÀngden och som Àr ypperliga val för den som precis gett sig in i sporten.

Babolat Contact Àr rund i formen och har en lÄg balans, vilket gör den lÀttkontrollerad. Tack vare det nÄgot större huvudet Àr det möjligt att kunna öva in grundslagen sÄ du blir riktigt sÀker.

Bullpadel shake 2021 Àr mycket anvÀndarvÀnlig för nybörjaren och har ocksÄ en större sweet spot. Den Àr en lÀttviktare som ger mycket kraft till bollen utan att framtvinga för hÄrda slag.

Prince padel air Àr ett mycket bra alternativ för nybörjaren och Àr praktisk, vilket gör att spelaren kan utöva stor kontroll i sitt spel. Passar bÄde manliga och kvinnliga sportutövare.

Rekommenderat padelracket för barn och junior

UtgĂ„ngspunkten för ett racket för de yngsta Ă€r att skapa spelglĂ€dje. Det ska vara greppvĂ€nligt för smĂ„ hĂ€nder och enkelt att trĂ€ffa bollen. Även den mer avancerade junioren ska fĂ„ kunna utvecklas i sitt spel, dĂ€rför finns Ă€ven en mer avancerad modell.

Head Sanyo Alpha Junior möjliggör för barnet att fÄ till bra trÀffar tack vare en generös trÀffyta.

Bullpadel Viper Junior 2020 ser till att junioren kan spela med kraft eftersom det tillÄter kontrollerade och hÄrda slag.

Varlion Maxima Summum Junior W Àr Àven det ett barnvÀnligt racket med stor trÀffyta och har lÄg vikt.

BÀsta padelracket för motionÀr

Är du lite mer van vid att spela padel kan du med fördel orientera dig bland mer avancerade varianter. Det Ă€r vanligt att man övergĂ„r till en droppformad padelracket. HĂ€r gĂ„r vi igenom tre mer avancerade modeller.

RS Z-series Prime Control Edition Àr droppformad och passar dÀrför de flesta spelare. BÄde den stora trÀffytan och formen gör att spelaren kan utöva stor kontroll och sÀkerhet i sitt spel.

Bullpadel BP10 EVO 20 Àr vÀlbalanserad och har flertalet fördelar för dig som söker en lÀttviktare som ger dig mycket kontroll och fart i spelet.

Babolat Veron Counter har ett runt huvud med stor sweetspot. Detta racket ger mycket styrka och kontroll till slagen. Vid handtaget finns det vibrationsdÀmpare. Tack vare den lÀtta vikten sÄ minskas risken för tennisarmbÄge.

BÀsta padelracket för tÀvlingsspelare

För den som tÀvlar Àr det extra viktigt att kÀnna sig bekvÀm med sitt racket. Det ska maximera spelet utifrÄn den egna spelstilen. Nedan följer tre utvalda modeller som passar tÀvlingsspelaren.

Babolat Viper Technical ger den offensiva spelaren som gillar att smasha mycket kraft i slagen. Med denna modell fÄr du ett bra grepp om bollen och chansen att skruva den ordentligt.

Babolat Viper har ett diamantformat huvud och Àr lÀttspelat. Passar den mer offensiva spelaren som vill smasha. Du fÄr perfekt bollkontroll.

Bullpadel Vertex 03 2021 Àr ett bra val för den som vill tÀvla dÄ den ger bÄde precision och kontroll.
Den dÀmpar effektivt vibrationer och det gÄr att ge racketen en anpassad tyngdpunkt genom att montera pÄ vikter.

Fel racket kan skada din kropp

Vanligaste skadan Àr en s.k. tennisarmbÄge, eller padelarmbÄge. Det uppkommer om ett racket Àr för stort eller för litet. Just pÄ grund av detta Àr det första prioritet för barn och juniorer att vÀlja rÀtt storlek. Det underlÀttar hela spelet och du undviker skador. För vuxna bör fokus Àven ligga pÄ att vÀlja ett padelracket som Àr för nybörjare alternativt för medelsvÄrt spel.

Tumregeln vid val av greppstorlek Àr att det mellan tummen och pekfingret bör finnas en centimeters mellanrum nÀr du hÄller i handtaget. Passar det inte riktigt, gÄr det att justera med en s.k. grepplinda.

Även vikten Ă€r central. Har du ett för tungt racket fĂ„r du inte endast ett mer otympligt och svĂ„rmanövrerat spel, risken för skador ökar dessutom. Du mĂ€rker om du har ett för tungt racket om du fĂ„r ont i handled och arm.

Övrig padelutrustning att komplettera med

Övrig utrustning som kan vara bra att komplettera sitt spelande med Ă€r en padelvĂ€ska och padelboll. VĂ€skan Ă€r till för att skydda mot yttre slitage och bollen Ă€r utformad för att optimera spelet. Vanligtvis finns bollar att tillgĂ„ i spelhallen, men det kan alltid vara kul att ha sina egna.

Sammanfattning av padelracket test

Det finns en uppsjö av racketar och du vill vÀlja det som ger dig spelglÀdje utifrÄn den nivÄ du befinner dig pÄ. Oavsett om du Àr junior, nybörjare, motionÀr eller spelar pÄ en elitnivÄ ska utrustningen vara anpassad för just ditt spel.

Eftersom spelstilen varierar mellan individer – den kan vara offensiv, defensiv, teknisk osv. – Ă€r det viktigt att Ă€ven tĂ€nka pĂ„ vilken av huvudformerna som skapar bĂ€st spel för en sjĂ€lv.

I denna guide har vi fokuserat pÄ de tre bÀsta modellerna i varje enskild grupp för att du ska kunna hitta just din favorit.

SpelglÀdjen Àr som störst nÀr du Àr skadefri. Det Àr vÀldigt viktigt att tÀnka pÄ hur du kan förebygga, eller helt undvika, skador genom att omsorgsfullt vÀlja padelracket. Finns det möjlighet, sÄ Àr det bÀst att prova dem, dÄ skapas den bÀsta uppfattningen av produkten.