Bästa träningstillskotten för padelspelaren

Padel kan vara en fysiskt krävande sport. Även om du bara spelar det för att ha roligt är det riktigt bra träning för hela kroppen. Detta innebär naturligtvis att du belastar hela kroppen, och då måste kroppen tas hand om både inför under och efter ett träningpass eller padelmatch. Där kommer träningstillskott in i bilden.

Kosttillskott har utformats på ett sådant sätt att aktiva ingredienser utvinns ur de livsmedel som är nödvändiga för våra idrottsprestationer, och de som inte är nödvändiga eller som lättare kan erhållas i de nödvändiga mängderna genom den normala kosten har uteslutits.

Bortsett från myter och allt som sägs om tillskott är verkligheten att det på grund av nuvarande matvanor och vårt de flestas vardagssituation är väldigt komplicerat, om inte  nära omöjligt, att uppnå en hälsosam och balanserad kost som täcker hela spektrumet av näringsämnen som vi behöver som aktiva padelspelare.

Fördelar med kosttillskott för padelspelare

Det finns många fördelar att som aktiv sportutövare ta tillskott, här har vi tagit hjälpt av tillskottsexperterna på Tillskottsbibeln.se för att lista de främsta fördelarna:

En mer komplett kost

Förse din kropp med de komponenter som den saknar från ditt normala matintag.

Bygg muskler

Vissa  typer av tillskott hjälper till att snabbt och effektivt återfå maximal styrka med ökad muskelmassa.

Prestationshöjande

När de näringsbehov som kommer av den fysiska ansträngning som padel innebär täcks, förbättras prestationen.

Undvik smärta och skador

Det finns tillskott som kan hjälpa dig att undvika inflammationer och därmed också undvika skador och smärta.

Snabbare och bätte återhämtning

Tillskott kan hjälpa till att återfå energi och därmed till att återhämta dig från padelträning på kortast möjliga tid.

En timmes padelspelande beräknas förbränna cirka 450 kalorier, men är så klart baserat på din kropp och hur intensivt du spela. Det är viktigt att se till att du är fulladdad genom att äta ordentligt före träning eller match inom padel.  Det skadar inte att ha en proteinshake till hands som du kan blanda med vatten efter ditt träningspass för att få musklerna att återhämta sig snabbt. Att dricka mycket vatten före, under och efter ett träningspass är så klart också viktigt för padelspelaren.

När det kommer till tillskott är det så klart inte bara att ta dem och förvänta sig att saker magiskt ska hända. Se till att läsa på om olika kosttillskott och planera din använding av dem för bästa effekt på dig och din träning. En felaktig användning av tillskotten kan ge motsatt effekt mot vad du önskar. Det finns bra guider online både i videoformat och text så att du lätt kan lära dig och anpassa ett upplägg för sina behov.