Elitpadel har testat närmare 100 olika padelracket – här är de bästa

Oavsett om du är en erfaren padelspelare eller nybörjare i sporten är det viktigt att välja rätt racket. Det finns ett stort utbud av racketar på marknaden, men dessa har väldigt olika pris och prestanda, så vilken racket är rätt för dig?

Det första du måste komma ihåg är att det inte finns något  som är ett perfekta padelracket. Men det finns med säkerhet ett padelracket som är bäst lämpat för just dig och dina behov som spelare. Om man bortser från såadant som pris och utseendet finns det några egenskaper som avgör hur ett padelracket fungerar i din hand och dessa böra vara något vägledande när du väljer ett racket. När du ska köpa ditt racket bör du bland annat ha din spelnivå och de racketens egenskaper i åtanke, så att de passar för just ditt padelspel.
För en mer utförlig racketguide så rekommenderar vi dig att läsa guiden för bästa padelracket enligt Elitepadels stora bäst i test. Elitepadel.se är Sveriges största plattform för test och jämförelse av padelracket och drivs av bolaget Elitepadel Sweden AB.

Padelracketens form

Det finns tre olika former på padelrackets. Alla tre har olika egenskaper och du bör välja ett racket som passar just din nivå och dina behov.

Runda: De är hanterbara och väldigt precisa. Rekommenderas för de padelspelare som normalt spelar mer  defensivt och strategiskt. Bästa rackettypen för nybörjare i sporten.
Droppformade De erbjuder en balans mellan kraft och kontroll, det perfekta valet för spelare som gillar att kombinera olika taktiker på en padelbana.
Diamantformade: Om din spelstil innehåller mycket offensiv attack så är detta ditt val.  Rekommenderas för erfarna padelspelare.

Padelracketens vikt

Att hitta rätt vikt på ett padelracket är subjektivt, och att prova flera olika vikter är nyckeln till att hitta den racket som passar bäst för ditt spel. Generellt sett gäller dock att ju starkare spelare du är, desto mer gynnas du av att spela med en tyngre racket.

Padelracketens material

Ett nybörjarracket är vanligtvis tillverkad av glasfiber, vilket inte är ett särskilt hållbart material och har inte det bästa möjliga greppet på bollen. Det betyder inte för att ett sådant padelracket inte är användbart,  men en sak att ha i åtanke är vilken nivå du spelar och hur ofta du spelar. Behöver du verkligen ett bättre racket om du bara spelar padel någon gång i månaden? När vi går upp en nivå till mer  avancerade racketar är de oftast tillverkade av kolfiber. Kolfiber är ett mycket mer hållbart material.