Glasväggar till din padelhall

Om du är i processen att bygga en padelhall och funderar på hur rummen kring padelbanorna ska se ut och bäst släppa in ljus, så är glasväggar något att överväga. Padelbanornas väggar släpper igenom ljus och då är det passande att resten följer liknanden still och funktion.

Glas är det mest genomskinliga materialet som finns, ett av de material som är mest modernt och som används mycket i dagens verk. Det är rent och gynnar solstrålarnas inträde inomhus, vilket ökar ljusstyrkan i lokalens alla rum och samtidigt delar det av rummet, utan att stänga in. Glas är ett material som på senare tid har blivit allt vanligare på kommersiella utrymmen, kontor och i hem som vill ge en modernare känsla. En glasvägg har många positiva egenskaper.

Det glas som numera används i konstruktioner för glasväggar är inte i något fall ömtåligt. Det är säkerhetsglas och är behandlat så att det är motståndskraftigt och inte går sönder vid minsta lilla så risken för skador är minimala. De väggar av säkerhetsglas som används idag isolerar akustiskt de rum de används i och ger därmed som nämnt en avdelning för lugn och ro utan att stänga ute ljus och liv.

Om vi ska kolla på de främst fördelarna för just en nybyggd padelhall så är det:

Mer naturligt ljus

En av de viktigaste anledningarna till att glasväggar är så populära är att det naturliga ljuset ökar. Att ha mer naturligt ljus i ett utrymme har många fördelar, bland annat bättre välbefinnande. Genom att utforma ett utrymme som effektivt använder både invändiga och utvändiga glasväggsavskiljare på rätt sätt kan ditt hem översvämmas av ljus hela dagen.

Öppen design

Glas har ett fantastiskt sätt att skapa en illusion av rymd. Glasväggar för en lokal som har minimalt utrymme kan öppna upp dem och få dem att kännas som om de har mer utrymme.  Det kan vara bra för gemensamma utrymmen i kommersiella-  eller kontorsfastigheter som ett sätt att förena människor. Alltså perfekt för till exempel lounge i en padelhall.

Modernt och tidlöst utseende

Glasväggar är ett mycket modernt utseende men fungerar bra i samband med historiska  byggnader. De är diskreta och drar inte bort från lokalenegenskaper utan ger en modern känsla.
Ett företag som bland annat erbjuder glasväggar för interiör är smidesrum, klicka dig och kolla på deras lösningar för din lokal.