Intervju med padelspelaren Annica i Göteborg

Intervju med Padelspelaren Annica

Vi tror och hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med Annica från Göteborg aka miss.padel på Instagram.

Hur länge har du spelat padel?
Enbart sedan oktober 2020, men föll pladask för sporten och har sedan dess spelat ca 5-7 gånger i veckan.

Har du någon bakgrund inom någon annan sport/racketsport?
Jag har spelat badminton i många år och även lite lite tennis, så har racket i mig.

Vad är det som gör padel så roligt?
Padeln med dess glasväggar gör det enklare att få till ett bra spel med långa bollar jämfört med andra racketsporter. En väldigt förlåtande sport för nybörjare, vilket jag tror lockar fler till sporten. Att connecta med andra padel-entusiaster är givetvis också en fantastiskt rolig del i det hela och gör det lätt att få utlopp för det sociala behovet, speciellt såhär i Corona-tider när man annars är socialt isolerad.

Hur skulle du klassa dig själv som padelspelare? (1-10)
Jag tror många padel spelare överskattar sig själva och tror de ligger på en högre nivå även då tekniken och taktiken de facto knappt existerar. Så för att vara ödmjuk skulle jag säga 4. Målet är att nå nivå 6 inom ett halvår. Det är nöta nöta nöta som gäller.

Vilken padelhall brukar du oftast spela på?
Mig hittar ni på Torslanda Padel.

Spelar du alltid med samma padelpartner eller spelar du tillsammans med flera olika?
Jag varvar mellan olika spelare, men oftast med min serie-partner Therese Forsberg.

Vilket är ditt favoritslag?
Jag älskar att smasha – det har jag fått från badmintonen. Men eftersom padeln egentligen inte är en smashingsport så får jag säga Bandejan. Den är riktigt go när slagen sitter.

Har du något tips på slag eller teknik som gjort dig till en bättre padelspelare?
Nyckeln till ett bra spel är att inte hetsa i spelet. Du har mer tid än du tror. Försök vara snabb i din placering, och när det är dags att möta bollen så rusha inte mot den. Släpp långa bollar i glas och ta hellre bollen efter glaset.

Avslutningsvis, har du någon favorit padelyoutuber eller andra avslutande tips?
För den absoluta nybörjaren kan jag tipsa om kanalen ”Träna Padel” på Youtube. Där går dem bl.a. genom tekniken för alla slag. Så snart restriktionerna lättar kan jag även rekommendera att boka in sig på frukost eller lunch padel. Där slumpas med- och motspelare på vald nivå vilket är både roligt och utvecklande att få möta olika sorters spelare.

Stort tack för pratstunden Annica och lycka till med din padel i fortsättningen önskar vi på padelspelaren.se. Du hittar Annica på Instagramkontot miss.padel. Besök gärna hennes profil!