Intervju med padelspelaren Calle i Nyköping

Här får du möjlighet att inspireras av Sveriges padelspelare.

Vi hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med Calle i Nyköping.

Hur länge har du spelat padel?
Jag har lirat padel i ca 2 år.

Har du någon bakgrund inom någon annan sport/racketsport?
Har ingen bakgrund från tidigare racketsporter men upplever ändå att padel var hyfsat lätt att lära sig.

Vad är det som gör padel så roligt?
Just att det var en relativ kort inlärningsperiod gjorde att jag fastnade för padel samtidigt som det var en aktivitet som inte medförde dagar av stela leder eller outhärdlig träningsvärk 🙂 Som amatör är det framförallt det otroligt ojämna spelet som är både tjusningen över spelat och oftast frustrationen över att slå bort de enkla bollarna…

Hur skulle du klassa dig själv som padelspelare? 1-10
Svårt att sätta en siffra på sitt egna spel då den varierar från 1-10 under samma tillfälle.

Vilken padelhall brukar du oftast spela på?
Tidigare spelade jag utomhus i Kiladalen (utanför Nyköping) och i Norrköping men sen Nyköping förärades med inomhushall har det blivit uteslutande spel på hemmaplan i Nyköping.

Vilket är ditt favoritslag?
När jag kollar på youtube är såklart smashen ett favoritslag men mitt egna favoritslag har blivit det enkla skurna slaget över nät i mitten av planen, där motståndarna får först bestämma vem som ska slå och sen ha begränsade möjligheter till att slå ett vinnande slag.

Har du något tips på slag eller teknik som gjort dig till en bättre padelspelare?
Tyvärr är jag inte på nivån där jag kan ge tips eller teknik till några andra förutom att alltid ha kul och möte lite bättre spelare än dig själv för att fortsätta utvecklas.

Stort tack för pratstunden Calle och lycka till med din padel i fortsättningen önskar vi på padelspelaren.se.