Intervju med padelspelaren Cecilia i Linköping

Padel intervju padelspelare

Här får du möjlighet att inspireras av Sveriges padelspelare.

Vi hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med Cecilia i Linköping, Malmslätt.

Hur länge har du spelat padel?
Jag var med i en turnering på jobbet under tidig vår 2020. Kunde inte spela alls då så jag beslutade mig för lära mig grunderna ordentligt. Jag anmälde mig till en nybörjarkurs i maj. Kursen var klar precis innan sommaren och därefter har jag spelat flera dagar i veckan.

Har du någon bakgrund inom någon annan sport/racketsport?
Ha ha!! Jag brukar skämta om att det enda jag är bekant med på en padelbana är sanden 🙂 Jag har ridit i många år på elitnivå i fälttävlan. Tillhört landslaget under flera år. Men det var länge sedan. Min karriär tog slut efter en olycka 2001. Bröt bäcken och skenben när jag och min häst föll svårt vid ett hinder.

Vad är det som gör padel så roligt?
Jag har alltid gillat att vara aktiv, sen tycker jag om bollsporter av olika slag – främst basket och handboll. (Innan jag kände till Padel). De som känner mig vet att jag är social och älskar att få med mig folk på olika äventyr. Padeln är en kombination av så mycket jag tycker om. Det sociala är en stor faktor! Sen är jag en utpräglad tävlingsmänniska. Tycker om att tävla – och att vinna!

Nätverket ”Padelicious”, kan du berätta lite mer om vad det är och hur det startade?
När min padelkurs var klar vill jag spela så mycket som möjligt för att befästa mina nyvunna kunskaper. Jag skapade en grupp på Facebook och bjöd in alla sportiga tjej-kompisar jag hade. Många hade aldrig testat padel så jag har sett till att flera i min närhet har blivit lika besatta som jag nu. Gruppen har växt från 30 medlemmar till 115 på ett halvår! Nu är vi ett stort gäng med härliga padeltjejer! Vi bokar spel, hittar nya spelpartners, inspirerar varandra, anordnar mindre events och delar fördelaktiga erbjudanden där! Jag är så glad och stolt över den. Alla är välkomna oavsett nivå och mitt motto är ”Padel med hjärta”. Vi är schyssta mot varandra och vi vill ha kul på planen.

Hur skulle du klassa dig själv som padelspelare? (1-10) 
Oj svårt! Om 10 är Sverigeelit så ligger jag på 4 kanske?? Eller jag vet inte alls förresten… 😛

Vilken padelhall brukar du oftast spela på?
Jag bor 5 min från PDL Center Jägarvallen, Linköping så där blir det mycket matcher. Seriespelet som drar igång nu är på PDL Center Köpetorp Linköping där hänger jag mycket också.

Spelar du alltid med samma padelpartner eller spelar du tillsammans med flera olika?
Jag har 2 kollegor Johanna Wiig och Louise Wahlström, vi spelar väldigt mycket tillsammans. Men jag tycker om att möta olika. Älskar tufft motstånd! Då lär man sig mest.

Vilket är ditt favoritslag?
Lobben är mitt bästa vapen, men det är inte mitt favoritslag…jag vill gärna ta i. När bandejan sitter är det ren lycka!

Vad spelar du med för rack?
Just nu har jag ett RS Womens Edition. Det gillar jag skarpt.

Vad behöver du utveckla för att bli en bättre padelspelare?
En hel del….just nu har jag lite ”hörn-ångest” så fokus nu ligger på att komma ur det tillståndet. Sen säger min tränare Pär Arlbrandt att jag måste ”chilla” lite och inte stressa.

Vem vann du emot senast?
Jag och Johanna Wiig vann mot Louise Wahlström och fd LHC damspelaren Hanna Dahl sist. Det kändes riktigt bra. Det är grymt motstånd när man möter dem.

Har du något tips på slag eller teknik som gjort dig till en bättre padelspelare?
Nu när jag får till lobben så ger den faktiskt en hel del poäng och man köper sig tid under spelet som behövs ibland. Så det skulle vara att våga lobba och vänj in dig med avståndet.

Har du någon favorit padelyoutuber eller andra tips?
Jag kollar ju in Padeltrainersweden på youtube. En massa bra lärorika avsnitt att titta på. Även lärorikt vad gäller alla regler.

Avslutningsvis, vad händer med din padel framåt? 
Jag och min Padel-kompis Madelene Edelborg är i full gång att planera en Tjejpadelturnering i Linköping. Det kommer vara en turnering med ”Hälsa, skönhet, miljö och padelmatcher i fokus. Vi håller på för fullt att få in sponsorer, fixa hall, lägga upp ett bra match-schema med mera.

Spännande tycker vi på padelspelaren.se som kanske får anledning till att återkomma om turneringen framöver. Följ gärna även Cecilias padelresa på instagramkontot: padelicious_swe.