Intervju med padelspelaren Cornelia från Linköping

Intervju med Padelspelaren Cornerlia från Linköping

Vi tror och hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med padelspelaren Cornelia från Linköping aka gillbergcornerlia på Instagram. Läs om henne och resan från elitidrottare inom ishockey med ett SM-guld på meritlistan till padelspelare.

Hur länge har du spelat padel?
Jag har spelat padel i 8 månader.

Hur kom det sig att du började med padel?
Anledningen var faktiskt att en väninna skulle anordna en ”birthday open” -turnering för hennes födelsedag och jag gillar verkligen inte att vara dålig på saker så började spelade några veckor innan turneringen och fastnade direkt.

Vad är det som gör padel så roligt?
Det har jag funderat en del på, men framför allt så tror jag att många tycker att det är en sport som du kan utvecklas väldigt fort i. Men så även kombinationen av att kunna läsa spelet, samarbetet med din partner samt att man kan oavsett ålder eller kön spela padel och få till ett spel.

Vad tränar du förutom padel?
Crossfit är något jag ägnat mig mycket åt innan padel kom in i mitt liv, nu är det färre timmar crossfit än innan men försöker hålla igång för att ge mig själv dem bästa förutsättningarna som möjligt på banan. Min ambition är även under våren att komma i gång med yoga, mestadels för att jag behöver blir rörligare för att bli en bättre padelspelare.

Hur många timmar padel respektive annan träning lägger du i veckan?
Jag tränar 1-2 pass i veckan med min tränare Pirre Pellinen, då nöter vi mycket teknik i dem olika slag-momenten. Så som volleys, overhead, väggar mm. men även det taktiska spelet där vi fokuserar mycket på hur jag ska röra mig och tänka på banan och utöver dem passen snittar jag 5-6 matcher padel i veckan samt 2 pass annan träning som inte är padel.

Har du någon annan idrottslig bakgrund? Någon annan racketsport?
Jag är före detta elitidrottare inom ishockey, där jag spelade på elitnivå i 8år. Har bland annat 1 sm-guld på meritlistan. Så skallen, tävlingsinstinkten men även träningsviljan kommer såklart ifrån min tidigare elitsatsning. Utöver det har jag även tränat en del kampsport, främst MMA men även crossfit då. Har aldrig tidigare hållit på med någon racketsport så de är helt nytt för mig.

Hur skulle du klassa dig själv som padelspelare? (1-10)
Enligt Matchi? Den där eviga skalan 😉, men jag skulle säga att jag ligger på nivå 5-6 ca.

Vilken hall brukar du spela på?
Spelar mestadels på PDL center i Linköping, men favorithallen är Acapulco Padel & Club i Göteborg!

Vilket är ditt favoritslag?
Bandejan helt klart. En fin bandeja som dör vid bakglas som gör att motståndaren måste gräva djup gillar jag. Men vi får inte glömma lobben, viktigare än vad många tror, använd den för att lugna ner spelet och/eller kunna ta nät.

Vad spelar du med för rack?
Jag spelar just nu med Varlion LW Carbon Alu W men har beställt ett Varlion LW summum sevenrhombus vilket jag är väldigt exalterad över. Fick prova det racket och är helt hooked.

Vem är padelspelaren som du mest ser upp till?
Paula Josemaría utan tvekan, dels är hon leftie, precis som jag. Men jag gillar hennes aggressiva och irrationella spelstil samt sättet hon rör sig på banan.

Vad behöver du utveckla för att bli en bättre padelspelare?
Man kan alltid bli bättre på allt, dels så har jag som sagt tyvärr ingen tennisbakgrund vilket gör att alla slagmoment måste jag nöta frekvent i och med att det inte kommer lika naturligt för mig. Sedan är rörligheten en stor punkt som måste förbättras avsevärt, så den jobbar jag mycket på. Men även mitt fotarbete är något som behöver förbättras. Men just nu lägger jag mycket fokus på mitt offensiva spel.

Har du något tips till andra för att bli en bättre padelspelare? (Kanske fråm egna fallgropar eller aha upplevelser)
Tempoväxla i dina bollar!! Dem flesta vill alltid slå hårt och tror att det är det bästa alternativet. Men min tränare har varit på mig extremt mycket om att börja slå i olika tempon, vilket ställer motståndaren samt att du blir svårare att läsa. Det handlar inte om att slå det vinnande slaget första eller andra gången. Bygg upp med tempoväxlingar i dina bollar för att sedan trycka i rätt läge. Men även spela med mer marginal och få motståndaren i rörelse, lägg en i mitten, en i hörnet osv. Försök trötta ut motståndaren och stressa dem till misstag istället för att stressa upp dig själv på banan.

Har du någon favoritsajt, youtuber podd eller annat padeltips?
Jag kollar mycket på Andreas Johansson på YouTube, han besitter en sån fin kunskap och är pedagogisk i sina videos samt så lyssnar jag på padelsnack.

 

Stort tack för pratstunden Cornerlia och lycka till med din padel i fortsättningen önskar vi på Padelspelaren.se. Du hittar Cornerlia på Instagramkontot gillbergcornerlia. Besök gärna hennes profil och följ hennes padelresa!