Intervju med padelspelaren Florian från Malmö

Intervju med Padelspelaren @padelrocks

Vi tror och hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med padelälskaren Florian som ursprungligen är från Österike men som numera bor i Malmö. Läs om vad som enligt honom är den bästa lagliga drogen i världen och hans tips för att bli en bättre padelspelare. Du hittar honom under Instagramkontot @padelrocks.

Hur länge har du spelat padel?

Jag började i juni 2020. Vet inte hur jag missade padelhypen i Sverige innan dess.

Vad gör du när du inte spelar padel?

Jag kommer ursprungligen från Österrike och flyttade till Sverige 2007 efter att ha avslutat universitetet i Wien (Master i Samhällsbyggnadsteknik). Min sambo är från Sverige och vi har 2 barn (tvillingar) och en Mini-Schnauzer-hund vid namn Svante är en del av vår familj sedan förra året. Sedan 2008 arbetar jag som ingenjör/projektledare på ett danskt företag som är specialiserat i förnybar vind energi till havs.

Hur kom det sig att du började med padel?

Vi spelade Squash på Hyllie Sportcenter och genom ett fönster kan du se inomhus padelbanan – så någon gång föreslog ett geni, (tror att det var jag men är inte säker längre, haha) att vi borde checka in den här padelgrejen någon gång.

Vad är det som gör padel så roligt tycker du?

Jag skulle vilja jämföra det med den bästa lagliga drogen på jorden (möjligen till och med universum). Du vill bara få mer av det. Mer och bättre utrustning, fler timmar i buren, fler padel-vänner, bättre teknik och kondition, spela i någon padelliga etc. etc. – Det är på något sätt en djävulscirkel – När du är väl är inne kan du inte komma ut längre. Padel for President!

Padelspelaren @padelrocks
Padelspelaren @padelrocks

Tränar du något annat förutom padel?

Lite yoga, landsvägscykling och ibland högintensiva träningspass hemma. Men jag måste säga att sedan jag började spela padel finns det tyvärr inte så mycket tid för dessa andra aktiviteter längre.

Hur många timmar padel respektive annan träning lägger du i veckan?

2-3 matcher padel och 2 timmars annan träning. Jag skulle vilja göra mer men det finns alldeles för mycket annat på schemat med familjen och arbete. Jag tror faktiskt att mer än 3 matcher i veckan inte skulle vara bra för min kropp och själ (jag är lika gammal som Bela men självklart inte lika fit som honom 😊).

Har du någon annan idrottslig bakgrund? Någon annan racketsport?

Innan padeln spelade jag squash med några vänner en gång i veckan, och som liten spelade jag mycket tennis, tills att jag var 19 år, när plötsligt andra saker som till exempel puben, fester och konserter var roligare – Överraskande haha.

Hur skulle du klassa dig själv som padelspelare? (1-10 enligt Matchi-skalan)

6-6,5 typ, haha.

Vilken hall brukar du spela på? (och har du någon favorithall?)

Fairplay TK, PDL Västra hamnen och Gessie Padel Center som har inomhus- och utomhusbanor och @gessiepadelcenter. Jag ser verkligen fram emot att få spela på @hjarupsgardspadel) och L9 Padel Court i Anderslöv någon gång i framtiden – De ser helt fantastiska ut.
I Österrike är det @Padelzoneaustria och @Padeldome i Wien. Trevliga ställen att umgås på, och det bästa är att du kan köpa en öl i baren efter matchen 😊 Vamos

Vilket är ditt favoritslag?

Definitivt bajada från bakglaset om den blir bra (så tillfredsställande att smacka över den till andra sidan där bakifrån) och i framtiden kick-smashen 😊

Vad spelar du med för rack?

För tillfället spelar jag mestadels med mitt Technical Padel Katana Black edition och sedan även Sane Assassin Soft. Tactical (@tacticalpadel) är ett svenskt märke – jag kan bara rekommendera alla att prova dem. Riktigt grymma grejer.

Har du någon padelspelare som du ser upp till?

Min backhand wingman. Han är 1,91m lång, jag är bara 1,75m 😊
Vad gäller damer på WTP-nivå hejar jag på Alayeto-tvillingarna, Bea González (jag har tvillingar och en av dem heter Bea) och Amanda Girdo. Herrar WTP-nivå jag hejar på Bela (min ålder), Chingotto (eftersom han är ännu kortare än mig).

Vad är din ambition med ditt padelspelande?

Håll mig i form utan skador, ha kul med alla typer av andra spelare och spela mitt bästa i några lokala ligor. Jag är från Österrike så det skulle vara fantastiskt att spela där nere någon gång i någon turnering. @Internationalseniorpadeltour är också något jag vill spela någon gång. Ja, jag kan registrera mig där eftersom jag är senior (40+)  hehe.

Har du något tips till andra för att bli en bättre padelspelare?

Om du är i min ålder eller äldre så ta det bara lugnt, prova inte för mycket galna slag som vi ser på högsta nivån. Håll det enkelt. Om jag ska vara ärlig borde jag göra det oftare. Om du är ung och älskar padel, träna varje dag för att nå hela vägen till toppen.

Har du någon favoritsajt, youtuber, podd eller annat avslutande padeltips?

Puh – det finns så många fina insta padel-konton från hela världen. Jag tänker inte nämna de stora (ni vet vilka jag menar) från Sverige eftersom alla redan följer dem, haha.
Jag tycker att det är värt att kolla in @soipadel, @clasesdepadelcaba och @felbermoritz (från Österrike, U16–padel mästare).
Bra sluttips är att jag tror att man skulle ta privata träningspass med någon bra tränare då och då – till exempel @andre_lennberth och @padeltrainer_lund – De körde gärnet med mig 😊 Det är helt klart värt varenda krona.

 

Vi tackar Florian för en härlig intervju och önskar dig stort lycka till med ditt padelspel framöver. Glöm nu inte att följa hans framfart på hans instagramkonto @padelrocks.