Intervju med padelspelaren Jenny från Tjörn

Padelspelaren Jenny från Göteborg

Vi tror och hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med den före detta tennisstjärnan Jenny Padelgumman Lundin från Tjörn. Läs om vad det är som gör padel så roligt, vilka Instagramkonton du bör följa och vem/vad du bör försöka ha som din bästa vän.

 

Hur länge har du spelat padel?

1 år.

Hur kom det sig att du började med padel?

Jag blev inbjuden, till en startkurs och efter det var jag ”fast”!

Vad är det som gör padel så roligt tycker du?

Framförallt den fantastiskt roliga racketsporten i sig för min egen del, men också att det är en så pass enkel och folklig sport som alla kan spela oavsett tidigare erfarenhet eller nivå. Dessutom skapar sporten så mycket engagemang, förenar och sprider otroligt mycket glädje för många människor.

Tränar du något annat förutom padel?

Så mycket som tiden och livspusslet tillåter, och gärna utomhusaktiviteter. Jag älskar att utöva alpinåkning på vintern, både skidor & snowboard, men också golf, och inte minst yoga. Däremot gillar jag verkligen inte löpträning, även om jag ”tvingar mig ibland” och jag är så imponerad av alla som utövar det. Hejja er!!

Hur många timmar padel respektive annan träning lägger du i veckan?

Mellan 0-5 timmar padel och minst 2 timmar annan träning. Men jag tycker också att det är viktigt att försöka få in paustillfällen dagligen för att hämta energi, så att jag får full effekt av träning & jobb och framförallt för att må bra. Det är en utmaning att få ihop tiden, men jag försöker så mycket som möjligt.

Har du någon annan idrottslig bakgrund? Någon annan racketsport?

Ja, framförallt tennis! Jag satsade på elitnivå förr, tills jag skadade mig och tyvärr fick sluta. Jag spelade från tidig ålder i Göteborg, gick på tennisgymnasium i Vetlanda och flyttade direkt till USA där jag spelade i ca 2,5 år innan jag skadade mig och flyttade hem igen vid 21 års ålder. Jag var som bäst rankad nr 11 i Sverige.

Hur skulle du klassa dig själv som padelspelare? (1-10 enligt Matchi-skalan)

Ja det var det där med nivåbedömningen i padeln, haha! Men jag skulle säga cirka nivå 6 i nuläget.

Padelspelaren Jenny från Göteborg 2
@Padelgumman på Instagram

Vilken padelhall brukar du spela på?

Jag spelar främst i de norra delarna av Göteborgsområdet, i Kungälv, Stenungsund och nu har vi även fått en del hallar på Tjörn.

Vilket är ditt favoritslag?

Smashen såklart! Och forehandvolleyn. Där kan jag verkligen ta fram ”tennisgumman” i mig. 😉

Vad spelar du med för padelrack?

Min älskling: Bullpadel flow 2021.

Jag har testat några olika rack hittills och föll för detta när Amanda Girdo spelade med och tipsade om det. Racket ger mig en bra balans mellan power och kontroll. Dessutom är det snyggt och det är ju minst lika viktigt! 🙂

Har du någon padelspelare som du ser upp till?

Bästa Amanda Girdo och alla våra grymma elitsatsande tjejer i Sverige.

Vad är din ambition med ditt padelspelande?

Jag önskar att jag var 20 år yngre och kunde säga att mitt mål är att bli bäst i världen, 😉 men jag inser att mitt fokus får vara att ha kul och utvecklas så mycket som möjligt. Samt att vinna så mycket som möjligt såklart!

Har du något tips till andra för att bli en bättre padelspelare?

Bli kompis med glaset och se det som din bästa vän så snart du bara kan. (Säger hon som insett det, jobbar på det och nästan börjar tycka om det litegrann).

Har du någon favoritsajt, youtuber, podd eller annat avslutande padeltips?

Självklart svarar jag padelbrorsan! Han är grymt härlig både på och utanför planen! Alla behöver en padelbrorsa i sitt liv, så följ honom om ni inte redan gör det. Barre Soleymani är underbar att titta på padelbanan och följa på Instagram. Likaså Sketchers komik på Instagram eller Studio padel som sänder svensk padel med en energi likt barn på julafton. Vill man få värdefulla träningstips titta på Andreas Johansson på YouTube. Och sista tipset, glöm inte fotarbetet när du spelar och att ha tålamod i varje boll på plan. En boll i taget!

Stort tack för pratstunden och för alla tips Jenny och stort lycka till med din padel i fortsättningen önskar vi på Padelspelaren.se. – Glöm nu inte att följa Jennys framfart under Instagramkontot padelgumman.