Intervju med padelspelaren Robert från Stockholm

Padelspelaren @padelbrorsan
Padelspelaren @padelbrorsan

Vi tror och hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med den före detta tennisspelaren och tennistränaren Robert, ursprungligen från Göteborg men som sedan 25 år bor i Stockholm, aka padelbrorsan på Instagram. Läs om hans viktigaste vapen på padelbanan och vad som ingen kall öl i världen kan slå!

Hur länge har du spelat padel?

Jag började i januari 2021, men till mitt försvar så är jag gammal tennisspelare och har lekt racketsport hela mitt liv.

Hur kom det sig att du började med padel?

Har en del kompisar och även min syster @padelgumman spelar mycket.

Vad är det som gör padel så roligt tycker du?

För människor generellt är det enkelt att få till bra och roligt spel utan nån direkt erfarenhet men för mig var det nog att jag fick tillbaka tävlingsinstinkten från förr. Sen en skarpt löst vinklad passering är ju godis som ingen kall öl i världen kan slå 😀

Tränar du något annat förutom padel?

Nej, jag spelar så långt som talangen tar mig helt enkelt. Skämt åsido så är väl planen att börja konditionsträna nu. Behöver det både för vikten och flåset i ett tredje set.

Hur många timmar padel respektive annan träning lägger du i veckan?

Jag spelar nog i snitt ca 8-10 timmar i veckan.

Har du någon annan idrottslig bakgrund? Någon annan racketsport?

Jag har både spelat och tävlat i tennis men även jobbat som tennistränare med nån sväng i USA bland annat.

Hur skulle du klassa dig själv som padelspelare? (1-10)

Det är ju så svårt då alla verkar bedöma sig lite hur som helst, men jag försöker utmana mig själv och spela mot tuffare motstånd så jag skulle säga runt en 7a. (Se nivåerna enligt Matchi-skalan här)

Vilken padelhall brukar du spela på?

Jag är väl ganska otrogen 😉 Men jag har spelat mycket på Ultimate Padel som är en kanon hall men nu har jag börjat spelat en hel del på en hall som heter Camp Castella som jag gillar skarpt. Även Järfälla Padel Club är riktigt bra.

Vilket är ditt favoritslag?

Min forehand oavsett om det på baslinje eller på nät. I tennisen var den mitt vapen och så är det ju även här. Det är därför jag kör på backhandsidan och kan många gånger bryta in och ta mitten o även avsluten.

Vad spelar du med för padelrack?

Jag har kört lite olika men har under en längre tid spelat med Cork Hybrid Supreme även om jag nu igen börjat experimentera med lite andra märken. Viktigaste vapnet är nog svettbanden…. Det är i dom all känsla sitter 😉

Har du någon padelspelare som du ser upp till?

Här kanske man skulle kunna säga något proffs MEN det måste nog vara min padelpartner Daniel Sparrfeldt aka ”Carlos”.  Alltid ett leende på läpparna, en riktig vinnarskalle som driver mig framåt och dessutom finns det nog ingen som svettas så mycket som han. Han är helt enkelt komplett, ja förutom svettningarna då 😉

Vad är din ambition med ditt padelspelande?

Att inte förlora 😀 Först och främst är det en grym träningsform men någonstans finns väl det idéer om att testa lite turneringar och se hur långt vi skulle komma. Sen är det ju faktiskt jäkligt kul att kombinera spelet med min profil på social media, skapa lite filmer och roliga inlägg. Jag har träffat så fruktansvärt mycket människor därigenom som jag spelar med och som hejar på mina upptåg.

Har du något tips till andra för att bli en bättre padelspelare?

Som gammal tennispelare vill man ju ta allt på uppstuds, slippa väggarna och spela väldigt aggressivt men jag skulle nog säga till alla att halvera farten på bollen och ta ett steg närmare nät, en lobb är inte speciellt farlig när man har en glasvägg bakom.

Har du någon favoritsajt, youtuber, podd eller annat avslutande padeltips?

Jag måste slå ett slag för min syster Jenny som är @padelgumman även hon ”gammal” tennisspelare. Ja, hon var faktiskt bättre än mig 😉 Så följ gärna mig såklart padelbrorsan men även henne och min padelpartner @sparrfeldt.

Stort tack för pratstunden Robert och stort lycka till med din padel i fortsättningen önskar vi på Padelspelaren.se. – Glöm nu inte att följa Roberts framfart under Instagramkontot padelbrorsan.