Intervju med padelspelaren Thord i Karlskoga

Padelspelaren Thord

Vi tror och hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med Thord från Karlskoga aka padelthordan på Instagram.

Hur länge har du spelat padel?
Jag kom i kontakt med padelsporten tidigt 2019. Då fanns endast två banor i Karlskoga. Vi satt i fikarummet på jobbet och bestämde oss för att ge denna ovanliga sport en chans. Man kände några få som redan testat. Trodde själv att det skulle vara svårare att få till längre och roliga bollar.

Hur kom det sig att du började med padel? 
På utlandsresor till Spanien hade man sett dessa konstiga spelplaner lysas upp på kvällar runt omkring hotellområden och hört det märkliga men sköna ljudet när boll och racket blev ett. Kan ha varit runt 2010 och ingen prata padel. En kollega från Spanien hade testat… I hans bostadsområde ingick en padelbana.

Vad är det som gör padel så roligt? 
Som många andra nämner. Den magiska och kamratliga gemenskapen bland andra padlare kan inte finnas i någon annan sport. En sport där mer erfarna och spelare som inte kommit lika långt kan spela och njuta tillsammans.

Vad tränar du förutom padel? 
Kör gym regelbundet sen många år tillbaka. Viktigt för att minimera skador som kan uppkomma i padeln. Jag drog på mig en långdragen padelarmbåge men håller den borta genom att fortsätta strechningen mot padelarmbågen. Har sonen Liam och dottern Hannah som pushar med mig till gymmet när gymmet känns längre bort än tv-soffan… man har ju ändå passerat 50 strecket 😄

Hur många timmar padel respektive annan träning lägger du i veckan? 
Spelar långt ifrån så mycket som jag önskar. Är varannan veckas pappa samt ett för litet bankkonto. Vissa veckor kan man få till 2-3 matcher singel/dubbel. Sen kan det gå 2 veckor utan någonting.

Har du någon annan idrottslig bakgrund? Någon annan racketsport?
Spelade bordtennis i mellanstadiet och gör det sporadiskt fortfarande. Har bl a ett minibordtennis i källaren. Spelade badminton regelbundet på motionsnivå under ca 2 år. Tennis på grus var en favorit för ca 20 år sedan. Sedan spelade jag även fotboll från 14 års ålder upp tills att jag var 26.

Hur skulle du klassa dig själv som padelspelare? (1-10)
Det där med att bedöma sin egna nivå är jättesvårt. Sen är man man lite för mycket upp och ner. Sen kunna vända ilskan till något positivt. Men jag säger 3 på den 10 gradiga skalan.

Vilken padelhall brukar du spela på?
Här har vi två hallar. Stråhallen med 2 superfina banor och de byggdes först. Nordic Wellness är ny gymkedja i stan och de passade på att bygga padelbanor inför premiären. 3 dubbel och 1 välbokad singelbana. Det har även tillkommit 2 fina utomhusbanor. Padel ska spelas ute….varmt och svettigt.

Vilket är ditt favoritslag? 
Serven skulle jag sagt för några månader sen men i takt med att motståndare blivit bättre är det bara ett slag för att sätta igång spelet och ta sig till nät. Nu tycker jag om att likt gamla bolltrollaren Mikael Pernfors gå ut på backhandsidan och slå en forehand diagonalt mot motståndarens backhand.

Vad spelar du med för padelrack?
Racket jag använder nu är ett runt Dropshot vintage. Föll för just det racket då det liknar ett gammalt trärack från Björn Borgs storhetstid.

Vad behöver du utveckla för att bli en bättre padelspelare? 
Måste och kämpar för att behålla tålamodet. Vill gärna avgöra redan efter 2-3 bollar över nät istället för det man ska, bygga upp poängen. Blir bättre och bättre på det men återfaller ibland. 😄

Har du någon favoritsajt, youtuber, podd eller annat padeltips?
Youtubar mycket padel. Vasquez med flera. Bra gjorda klipp med tips och tankar. Kan även rekommendera att när pandemin lagt sig komma lite tidigare till hallen. Man kan lära sig mycket av studera andra spela. Både av de bra prestationerna och mindre bra.

Har du några andra avslutande tips?
Se till att köpa ett rack som speglar din spelstil och ge sedan spaden en ärlig chans. Man ser många byta rack bara efter några tillfällen… och ja… alltid kul att inhandla saker till padeln. Tänk även på stretchning både före men även efter. Då kommer du förmodligen kunna utöva sporten du älskar längre.

Avslutningsvis. Ser fram emot en lång het sommar i Sverige men framförallt en långt planerad vecka på Gotland med ingredienserna padel, grillat och havsbad… kvinnan hoppas jag hinna bli padelbiten hon också innan denna vecka. 😉

Stort tack för pratstunden Thord och lycka till med din padel i fortsättningen önskar vi på padelspelaren.se. Du hittar Thord på Instagramkontot padelthordan. Besök gärna hans profil!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*