Intervju med padelspelarna Hilda och Olivia i Borås

Intervju med padelspelarna bakom Ohpadelstory

Vi tror och hoppas med dessa intervjuer av padelspelare runt om i hela landet både ge inspiration och möjlighet att ta del av andra padelspelares bästa tips och tankar kring padel. Den här gången tog vi oss ett snack med spelarna bakom Instagramkontot Ohpadelstory – Hilda och Olivia. Två padelfrälsta tjejer som ger allt för att ta sin padel till nya nivåer! Vem vet vart denna resa slutar?

Hur länge har ni spelat och hur kom det sig att ni började med padel, och hur länge har ni spelat tillsammans?
Olivia: Jag kommer från tennisen där jag spelade i många år som tonåring. Pga allt för dåliga nerver, tonårsliv och en knäskada slutade jag när jag var på topp. För lite drygt 1 år sedan frågade min man om vi skulle ta en match i Padel och sedan den dagen är jag padelfrälst.

Hilda: Jag kommer inte alls från racketsport utan från fotbollen, och trodde nog aldrig jag skulle falla för en racketsport. Men jag testade padel årsskiftet 19-20  bara för en kollega hade presentkort på 1h spel, och vilken tur att han hade det, efter den gången var jag fast.

Vi blev ett team i oktober 2020.  Vi lärde känna varandra genom att Olivias man och Hilda spelade lunchpadel ihop som sedan utvecklades till att vi möttes några gånger i mixmatcher.
Vi spelade första matchen tillsammans i Augusti 2020, sen anmälde vi oss till Viaplay padel open i oktober. Vi insåg att vi hade olika styrkor och kunde bli ett bra team med mkt träning. Vi har samma ambitioner och viljan att utvecklas.

Sen dess har det blivit allt fler träningar och matcher och formen går sakta men säkert framåt.  Idag är vi både padelpartners och vänner, så Padeln skapar även ny vänskap och särskilt nu under Pandemi tider blir det än viktigare att hålla ihop.

Ert Instagramkonto Ohpadelstory, hur kom det sig att ni startade det?
Vi kände att det hade varit roligt att arkivera vad vi gör, och ha det som en motivation att hela tiden bli bättre.  Nå ut till nya kontakter och motstånd, och på så sätt få inspiration och utveckla vårt spel. Sen är det väldigt roligt att få dela med sig och se andra dela med sig av allt som padel innebär för oss; skratt, frustration, tävling, utrustning, kläder etc.

Vad det gäller kläder tycker vi det är  lite extra kul att matcha, så det har blivit våran  grej. Visst spelar man liiiite bättre med nya kläder? 😉 Även om klädkontot tar mer stryk än någonsin, och det är ibland en utmaning att komma överens om vad vi båda vill ha.

Vad är det som gör padel så roligt och beroendeframkallande?
Det är träning och socialt umgänge i ett, det finns hur mycket som helst att lära sig och fila på, du måste koppla kroppen till huvudet och vara fokuserad till 110% i varje boll.
Alla kan spela padel, gammal som ung, tränad som otränad, ALLA kan och det är det som vi tror gör att så många fastnar för padel. Att det är en lagsport tror vi är ett plus, man peppar och stöttar varandra i med och motgångar!

Padelspelarna bakom Instagramkontot Ohpadelstory

Tränar ni något annat förutom padel?
Hilda
: Jag har löptränat länge och det gör jag fortfarande nåra ggr i veckan, lade mer tid på gruppträning innan jag hittade padeln och det skulle jag gärna vilja ha mer av igen för musklernas skull, men det är roligare med padel så det tar den mesta tiden 😊

Olivia: Efter 2 små barn så har träning kommit vid sidan av, men försöker köra rehabövningar  för mitt knä. Hilda försöker locka med mig ut på löprundor men där är jag inte riktigt än;)

Hur många timmar padel respektive annan träning lägger ni i veckan?
Hilda: Kanske 6-7 timmar på padel och 3 timmar på löpning.
Olivia: 1 timma rehabträning samt 5 timmars padel MINST.

Vi har det bra som har två män som älskar padel lika mkt som vi och som dessutom också spelar i team, då är det lättare att ge varandra tid i hallen mellan lek med barnen och fredagsmys 😊

Hur skulle ni klassa er själva som padelspelare? (1-10)
Ja, denna klassning..inte lätt och vi upplever att det är många som klassar sig både för högt och för lågt. En riktigt bra dag där allt flyter på är vi kanske 6-7 och en mindre bra dag är vi nere på 5.
Vi försöker arbeta med att höja vår lägsta nivå hela tiden, för att bli mer jämna.

Vilken hall brukar ni spela på?
Oss hittar ni oftast på Padel Center i Borås.

Vilket är ditt favoritslag?
Hilda : Lobben eller Chiquitan
Olivia: Forehand eller smash, att få slå hårt gillar jag 😉

Vad spelar ni med för rack?
Hilda: Varlion LW carbon Alu
Olivia: Head

Vad skulle ni vilja utveckla framöver för att bli bättre padelspelare individuellt men också som lag?
Hilda: Bandejan, eller egentligen tajmingen till alla overhead. Stabilisera handleden och komma lägre i min position (böjda knän).

Olivia: Som fd. tennisspelare så har jag ibland svårt att läsa stutsen efter glas. Tar bollen hellre innan. Sedan måste jag lära mig att lugna ner spelet, jag slår gärna hårda slag och hinner ibland inte med den snabba returen tillbaka.

Som lag behöver vi utveckla den mentala biten. Vi är väldigt lika där, har stora krav på oss själva och VILL så mycket att man ibland blir för besviken. .
Vi måste prata mer under matchen för att hela tiden hjälpa varandra och veta vad som kommer näst, jobba på strategi och taktik. Fortsätta bygga på våra olikheter och göra det till vår styrka.

Har ni någon favoritsajt eller annat där ni hämtar inspiration?
Sidbyte och Simon Vasquez på YouTube är bra för teknik och träningstips. Vi kollar även på WPT, SPT, Studio Padel, och så ger olika padelkonton på Instagram mycket inspiration.

Är det några andra avslutande tips eller tankar som ni vill dela med dig av?
Se till att ha roligt på plan, ha tålamod, ett steg fram två steg bak. En padelmatch kan vända fort så ha alltid 100 % fokus och stå ALDRIG still. Fotarbetet är din bästa vän ( efter din partner dvs;)
Blicka alltid framåt under matchen och analysera efteråt, tänk om gör rätt. Men framförallt, – Padel är för ALLA så gå ut på plan, våga möta det där teamet som ser lite för bra ut och glöm inte att HA KUL!

VAMOS!

Tack för pratstunden Hilda och Olivia och stort lycka till med er padel i fortsättningen önskar vi på Padelspelaren.se. Du hittar dem på Instagramkontot ohpadelstory. Besök gärna deras profil och följ deras spännande padelresa framåt!