Köpa ny padelväska

Är det dags att köpa en ny väska att ha och transportera dina träningssaker och padeltillbehör i? Är du mer ute efter något snyggt eller är funktion viktigare? Det finns ett par saker att tänka på när du köper en ny padelväska, från funktionalitet till stil och storlek. Vi lyfter fram några viktiga funktioner och vad du bör tänka på när du väljer en ny väska.

Det viktigaste är att väskan gör sitt jobb, att den rymmer all din utrustning på ett organiserat sätt. Se till att du vet hur mycket du kommer att ta med dig till banan innan du väljer väska, så att du inte tar med dig den hem och inser att den är för liten. Flera fack gör det enkelt att separera racketar och dina andra grejer och fickor med dragkedja är en bra funktion för att hålla dina värdesaker. De flesta väskor har minst en yttre ficka med dragkedja och större väskor eller ryggsäckar har flera. Tänk på hur du vill bära din väska och kontrollera att den du vill ha har den möjligheten. Mindre väskor har en enda axelrem, en så kallad axelväska, medan större väskor och ryggsäckar har två remmar.

En aspekt som mångaofta bortser från är materialet som deras väska är gjord av. De flesta tillverkare använder en liknande plastfinish som ger väskorna det glänsande yttre, men vissa väskor som har ett hårdare skal som ökar väskans hållbarhet och skyddar din utrustning inuti. Dessa är bra att leta efter om du reser mycket eller tenderar att kasta runt din väska.

På tal om stil är det många spelare som tar hänsyn till utseendet när de köper en väska. Oavsett om det är färgen, mönstret eller helt enkelt att matcha märket med din racket kan din väska vara ett uttryck för din padelpersonlighetom du vill det. Det finns också en hel del väskor av ”livsstilstyp” som är multifunktionella utanför padelhallen.  Duffelväskor har ökat i popularitet bland proffsen också på grund av flexibiliteten att bära dina kläder och racketar separat eller använda den som en gymväska vid sidan av. Färg, form och funktion kan alla ingå i din väskstil du behöver bara bestämma dig för vad som är rätt för dig.

Den kanske viktigaste egenskapen hos din väska är storleken. Se till att den får plats med alla dina racketar, skor, handdukar och allt annat du tar med dig till padelbanan.