Köpa padelutrustning på avbetalning

För de flesta är så klart det absoluta bästa att köpa padelutrustning för pengar man faktiskt har, men då det är relativt dyrt med padelrack och andra tillbehör så kan det för vissa vara ett alternativ att köpa på kredit med tex Klarna, kreditkort eller annat lånbolag som erbjuder en flexibel kontokredit. I denna artikel reder vi ut lite vad ska tänka på innan du köper något på kredit och vilka möjligheter du har att köpa på kredit i svenska nätbutiker som säljer padelprylar.

Vad blir den faktiska kostnaden om jag inte kan betala av hela beloppet?

Det verkliga problemet med att använda kredit för ett köp är att det kan bli till en skuld som löper ett tag.  Inköpet kommer att få sammansatt ränta varje månad du inte betalar av det, och det kan bli mycket dyrare med tiden. Om du inte planerar att betala av hela kreditskulden direkt när du får lön nästa gång kan du tänka på följande: Innan du köper, lägg till ytterligare 20 % till prislappen för varan i ditt huvud. Fråga dig själv om du skulle känna dig bekväm med att betala det högre priset (tänk på att det kan bli ännu högre med tiden om du inte betalar av). Om du har en viss tvekan kan det vara ett tecken på att du bör avvakta med inköpet att till exempel ditt nya padelracket.

Vad vinner jag på att köpa detta nu och inte senare?

Vad hoppas du få ut av köpet? Har du akut behov av ett nytt padelracket just nu eller kan det vänta? Är det bara för status och skryt eller kommer det hjälpa dig? Hur ofta du kommer att använda det du köper. Om du köper något som du använder varje vecka för din hälsas skull är svaret troligen ja gällande köp men om du troligen inte kommer att använda mer än några gånger om året det ofta inte meningsfullt att slutföra köpet eller tänka på alternativ, till exempel att köpa det på begagnatmarknaden. När du stannar upp och tänker på ”varför” bakom dina köpbeslut kommer du att börja välja mer noggrant. Ett kreditköp är sällan det bästa alternativet även om det ibland så klart kan vara nödvändigt.

Vilka kreditalternativ har jag i Svenska nätbutiker?

Bland Sveriges nätbutiker är kreditkonto via Klarna absolut mest populärt. Det är få nätbutiker som inte har Klarna även om det finns många konkurenter där ute så som Qliro, Svea och Ecster. Självklart tar alla nätbutiker också kortbetalningar så har du redan ett kreditkort så är det en möjlighet för betalning.