Kosttillskott för padelspelare

Många människor väljer kosttillskott för att få sitt rekommenderade intag av de näringsämnen som saknas. Kosttillskott kan användas för att fylla ut näringsluckor i kosten och kan vara särskilt fördelaktiga för vissa grupper av människor som kan behöva högre nivåer av vissa näringsämnen eller vars kost kan begränsa intaget av vissa näringsämnen. För dig som spelar padel aktivt, eller regelbundet utför fysiskt aktivitet kan dessutom ha fördelar av kosttillskott.

Här är några allmänna tips för padelspelare som överväger att ta kosttillskott. Kom ihåg att även om dessa produkter finns tillgängliga utan recept kan du vilja prata med din läkare eller annan professionell innan du börjar ta någon typ av kosttillskott. Kosttillskott kanske inte är nödvändigt för alla. De kan hjälpa dig att avgöra om ett kosttillskott är nödvändigt.

Kosttillskott för den aktive padelspelaren

Padel är en mycket fysiskt krävande sport och olika kosttillskott kan vara till stor nytta för spelarna. Det finns fler och fler kosttillskott på marknaden och det är ibland svårt att navigera. Nätbutiken Tillskottsbolaget erbjuder ett urval av naturliga kosttillskott som passar dig som padelspelare, oavsett nivå och kropp. Dessa olika kosttillskott, som är anpassade till idrottare, och i synnerhet passande padel, gör att du kan förbättra dina prestationer och minska risken för skador.

Näringsbehovet hos idrottsmän och atleter skiljer sig mycket från den ”vanliga människans” näringsbehov. Under träningen behöver din kropp en stadig tillförsel av bränsle genom hälsosam näring, och kosttillskott kan ge musklerna bränsle utan att kompromissa med dina näringsbehov. Kosttillskott kan också hjälpa dig att anpassa dig till kroppens förändrade näringsbehov för att förhindra trötthetskänslor.

Tips för dig som tar kosttillskott

Ersätt aldrig mat – Kosttillskott som säljs utan recept kan användas som ett komplement till din kost, men de ska aldrig ersätta riktig mat. Du kan till exempel behöva tillskott av B-vitamin med en dos SOLID Nutrition B-Complex.

Rätt dos – Se till att följa doseringsrekommendationerna som står på etiketten, eller som din läkare föreslår, när du tar kosttillskott. Kom ihåg att kosttillskott ger ytterligare näringsämnen till de näringsämnen som du redan får i dig från dina måltider under dagen. Och det finns ingen verklig hälsofördel med att få mer av ett visst vitamin eller mineral än vad du behöver.

Undvik skador – Padelspelare tenderar att drabbas av olika ledsmärtor när de spelar padel regelbundet. De vanligaste gäller armbågarna och axlarna som håller i racket, men även höfter och knän som ofta sätts på prov. Tillskott är ofta nödvändiga för att förhindra att dessa inflammationer försämras.