MATCHis padelnivåer – Hitta din nivå [1-10]

MATCHi Padelnivå
Bild: Simon Abelsson

Att ranka sig själv, sina kunskaper och kvalitéer objektivt är aldrig lätt, och det samma gäller naturligtvis även när det kommer till att skatta sina padelkunskaper. Som tur är så har Matchi tagit fram en skala som gör det enklare att i grova drag placera in sig på rätt nivå. Det kan vara användbart att hitta sin nivå enligt MATCHis olika padelnivåer när du ska hitta nya padelmotståndare eller kanske en ny padelpartner. MATCHi skalan är mellan 1-10 där 1 är total nybörjare och 10 är bäst i världen.

MATCHis padelnivåer, 1-10

 1. Aldrig hållit ett racket.
 2. Nybörjare. Håller på att lära dig grunderna i padel.
 3. Nybörjare avancerad. Känner till grunderna i spelet men är obekväm med markslag och har problem med väggstuds.
 4. Fritidsspelare. Spelat ett tag och känner grunderna väl och kan öka tempo i spelet, men spelar inte konsekvent.
 5. Genomsnitt. Har spelat ett par år och, även om det inte någon supertalang, får du bollen över nätet för det mesta och med rimlig kraft. Serva / släpp och liknande kan fortfarande vara inkonsekvent.
 6. Genomsnittligt avancerat. Som nivå 5 men med bättre smash och specialskott. Också mer konsekvent och mer kontroll.
 7. Erfaren. Kan försvara och vända spelet mot motståndaren. Kan upprätthålla trycket på motståndaren med tunga volleys och bygga upp och slå vinnare. Förutom matcher har du antagligen börjat med specifika padelövningar.
 8. Skicklig. Du behärskar alla de tekniska och taktiska delarna av spelet. Kan läsa spelet och använda olika taktiska element beroende på motstånd. Du är förmodligen bland de bästa spelarna i din klubb och utövar padel regelbundet, troligtvis med tränare.
 9. Expert. Tillhör det absolut bästa och behärskar spelet på högsta nivå och kan spela nationella tävlingar med bra resultat.
 10. Som Fernando Belasteguín, Paquito Navarro eller någon liknande i sin storhetstid men bättre.

– Vilken nivå på padelbanan håller du?

Är du nybörjare inom padel kan vi varmt rekommendera att du läser vår artikel De 7 vanligaste misstagen i padel och även vår Guide över hur du hittar rätt padelrack för dig.

Bildcred: Simon Abelsson.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Intervju med padelspelaren Robert från Stockholm • Padelspelaren
 2. Intervju med padelspelaren Florian från Malmö • Padelspelaren

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*