Padelracket – underlätta valet

Precis som för alla racketsporter är det viktigt att spela med en racket som är anpassad till din nivå och behov. Detta förhindrar till exempel trötthetsskador samtidigt som du förbättrar dina prestationer och din spelglädje. Det kan vara svårt att hitta rätt padelracket eftersom det finns ett stort antal olika racketar att välja mellan. Olika former, storlekar och material. Med så många alternativ till förfogande är det normalt att känna sig lite vilsen. I denna artikel ger vi dig våra bästa råd för att välja rätt padelracket för dina behov. Formen, balansen, vikten och materialet är de viktigaste faktorerna som du bör observera för att välja ditt idealiska padelracket. Vill du läsa en mer ingående guide, surfa in på Sportporten nu.

Olika former på padelrack

Droppformade – Detta är en blandning mellan den runda formen och diamantformen. Droppformade padelracketar har en balans nära mitten, är mångsidiga och erbjuder en perfekt kombination mellan kraft och kontroll. De passar till spelare på mellannivå och till spelare som ännu inte har ett specialiserat spel.

Runda – Runda racketar är idealiska för nybörjare. De har en medel/låg viktbalans vilket gör att de är mycket bekväma att hantera. De tenderar också att ha en förstärkt sweet spot, och är därför ganska förlåtande om du inte träffar bollen med exakt racketens mittpunkt.

Diamantformade – En sådan racket har sweet spot lite högre upp, vilket ger den en extra ”kick” om du har en bra smash och blir därför en racketform som lämpar sig bäst för mer avancerade spelare.

Padelrack för kvinnor

Även om det inte direkt kan kallas för padelracket dam så finns det ändå modeller mer anpassade för kvinnor. Men  generellt bör du välja racket efter dina egna fysiska förusättningar och inte bara efter ditt kön.

Balans i padelrack

Formen på padelracketet avgör också vilken balans du har. När vi talar om balans avser vi graden av stabilitet hos padelracketen. Och precis som med formerna hittar vi också 3 huvudtyper, nämligen låg, medium och hög balans.

Vikten och material i padelracket

Vikten spelar en viktig roll när du väljer rätt racket. Det finns ingen strikt regel om exakt hur många gram en padelracket ska väga, så allt beror på spelarens egna preferenser.

En padelracket har till skillnad från en tennis- eller squashracket inga strängar och är vanligtvis tillverkad av kolfiber eller glasfiber. Glasfiber är mycket billigare att tillverka, så du kommer att hitta det i nybörjarracketar som säljs till ett lägre pris. Kolfiber används i racketar för mer avancerade spelare.

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*