Padelväska – hur väljer jag rätt

Det är inte helt lätt att bestämma sig för vilken padelväska att köpa eftersom det finns många olika väskor och varje spelares behov påverkar så klart också. En padelväska kan göra din fritid mycket bekvämare eftersom en bra väska kan rymma dina padelskor, racketar, bollar, kläder,  och andra tillbehör. En padelväska är helt klart ett viktigt tillbehör för dig som padelspelare, och även om det inte är det första tu tänker på när du kollar padeltillbehör så är det värt att lägga lite tid på reasarch och att jämföra olika padelväskor.

Nedan följer ett par tips inför val av padelväska:

  • Skydd för padelracket : Att hålla sitt padelracket i gott skick är viktigt eftersom det vanligtvis är det dyraste och viktigaste föremålet i väskan. Med detta i åtanke har många padelväskor styva fack , vadderade interiörer eller fodrade med skyddande material.
  • Komfort : Den ska vara lätt att bära och transportera, de flesta har justerbara handtag för att bära den hängande på ryggen samt vadderat skydd på ländryggen.
  • Material: Väskan måste vara tillverkad av kvalitetsmaterial för att klara av intensiv användning eller hög belastning av material.
  • Storlek och fack : Om man brukar bära med sig mycket utrustning är det viktigt att ha olika fack anpassade till varje typ av tillbehör för smidig åtkomst.

Storlekar på padelväskor

Stora padelväskor : innehåller generellt 2 delar för racketar, en huvudficka och ett fack för skor.
Mediumstora padelväskor : de har bara en sida för padelracket, huvudficka och fack för skor
Små padelväskor : de har bara en huvudficka och några mindre för tillbehör.

Typer av padelväskor

Racketväskor

Racketväskorna är stora och har flera fack för att förvara flera racketar, kläder, padelskor och andra tillbehör. Det här är väskan med mest förvaringsutrymme, med den här väskan kan du ta med dig allt du behöver för att spela padel.

Padelbagar

Om du inte vill ha en racketväska kan du välja en padelbag. Denna typ av väska har olika fack för olika ändamål. En bag är ett utmärkt val om du vill förvara extra kläder och skor. Dessutom erbjuder de flesta märken ytterligare alternativ som att bära den som en ryggsäck. Det är en utmärkt väska för de som vill hålla sina svettiga kläder åtskilda från andra saker efter ett tufft träningspass.

Padelryggsäckar

Ryggsäckarna, är praktiska padelväskor som gör att du kan bära en eller två racketar samt några padeltillbehör.

Handväskor

Handväskor för padel  är en väska som kan likna en vanlig handväska, den gör att du kan bära din padelracket samt några av dina personliga tillhörigheter som till exempel mobiltelefon och plånbok.