Så återhämtar du dig bäst som paddelspelare

Precis som inom alla sporter så är det otroligt viktigt med bra fysisk och mental återhämtning, vår underbara paddelsport är inget undantag från detta.

 

Hur och på vilket sätt som man återhämtar sin kropp på allra bäst sätt är såklart mycket en väldigt individuell fråga men där det ändå finns en hel del tillvägagångssätt som du kan använda dig av för att återhämtar din kropp snabbare och bättre.

För att hjälpa dig på vägen till en snabbare och bättre återhämtning för att du snart ska kunna vara tillbaka ute på padelbanan igen svingandes forehands, smashar och backhands så kommer här våra absolut bästa tips inom området och som du absolut inte får missa.

Padelspelaren.se´s bästa tips på återhämtning

Håll i hatten alla padelälskare för här kommer våra bästa tips inom ämnet återhämtning, tipsen ges utan nödvändigtvis inbördes ordning.

 

  • Glöm inte stretcha

Finns det något roligare än att spela padel eller något tråkigare än att stretcha? De självklara svaren på dessa frågor är såklart nej och nej. 

Trots att det inte så roligt att stretcha efter padelspel eller annan fysisk aktivitet så är det ändå ack så viktigt. Genom stretchningen så kan träningsvärken minska, muskler och leder hålls smidiga och vi återhämtar oss snabbare.

 

  • Ät och drick

Dricka vatten innan, under och efter aktivitet är viktigt som vi alla vet om. Se även till att äta en mera kolhydratrik kost max. någon timme efter avslutat padelspel. I övrigt nyttig och näringsrik kost är såklart något som rekommenderas.


  • Vila

Under vila så återhämtar vi oss. Se till att få en god natts sömn och om det skulle behövas en eller annan powernap under dagen så lyssna på din kropp och se till att den får det som den är i behov av.

 

  • Mental återhämtning

Många tänker enbart på fysisk återhämtning när man nämner ordet återhämtning, dock så är den mentala återhämtningen precis lika viktig. Här handlar det mycket om att man laddar sina batterier efter vilka intressen man har och vad man tycker om att göra. 

Allt från poddar, avkopplande musik, lugna skogspromenader till att ägna sig åt sport betting online när favoritlaget spelar match är bara några få exempel på vad som kan ge många rätt avkoppling. Se helt enkelt till att göra mera av det som du mår bra av vid sidan av padelbanan och som ger dig ny härlig energi.

 

  • Handla dig ny paddelutrustning

Det kan låta aningen konstigt men faktum är att vi blir glada av att köpa oss något vi gillar. Detta kan såklart gälla allt från att vi köper oss ett nytt padelracket, en ny padelväska till att vi kanske går ut på middag eller bio med vår partner.

 

  • Få skön massagebehandling

En djupare terapeutisk massage efter padelspel gör underverk för både kropp och själ. Har man inte möjlighet att själv gå på behandling hos en riktigt duktig massör så finns även diverse massagehjälpmedel som exempelvis en foamroller, massagepistol, spikmatta eller massageboll som man kan ta hjälp av på ett mycket smidigt och effektivt sätt.

 

  • Byt miljö för en stund

Något som många av oss också mår bra av, fysiskt och mentalt, är att byta miljö för en stund. Detta kan gälla allt från att man sticker iväg på en hälsoresa till Gran Canaria till att man åker iväg på en spaweekend med sin partner. 

För att byta miljö en stund så behöver man heller inte åka långt om man absolut inte vill det. En helg i stugan på landet eller ett par tältnätter vid närmaste sjö gör också gott för både kropp och knopp.


  • Skaffa en hobby

Ja vi vet, padel är din STORA hobby så vad behövs egentligen mera än detta? Att enbart ha padel som hobby 24/7 kan dock bli lite tufft för det mentala som också kan behöva sin paus från sporten som vi alla älskar.

 

Vad har du annars för intressen som du kan tänka dig att utveckla ytterligare? Lägg pussel, lär dig ett nytt språk, bli än bättre på att laga mat, ja det finns massor av saker att testa på och olika spännande kurser att kunna gå.


  • Bada mera

Vad är skönare än att sjunka ner i ett varmt bad efter en tuff paddel match? Förutom att ta långa och varmt avkopplande bad så behöver ett bad inte nödvändigtvis betyda att det ska vara varmt. 

 

Testa på att ta isbad efter ditt padelspel, det kanske inte är lika njutbart som ett varmt bad men hjälper också till att påskynda återhämtningen av kroppen efter fysisk aktivitet. Vill man inte sticka iväg till närmaste sjö eller isvak vintertid så finns även praktiska isbad att kunna köpa hem och som man både kan i lägenheten och i sitt hus.


  • Umgås med rätt människor

En ytterst viktig faktor. Var mera med människor som ger dig ny härlig energi och i de fall som du behöver det, gör slut på giftiga relationer som enbart tar energi ifrån dig.