Sporter som Padel entusiaster möjligtvis kommer njuta av!

Den nya racketsporten som har tagit sportvärlden med storm är den nya sporten Padel. Den spelas i alla sammanhang och från mindre grupper av fyra som social sport till stora turneringar där de allra tävlingsinriktade sportfantasterna hänger. 

Ursprunget av vart Padel först kom till är fortfarande oklart men det är ingen fråga om att sporten har tagit världen med storm. 

Inspirerat av racket men liknar fotboll 

Inspirerad av tennis och squash spelas Padel med platta, runda eller diamantformade rackets av trä med några små öppningar i rackets slagyta har borrats dit för att ge väga till lufttrycket när det svingas omkring och ge en stadigare stabilitet och jämn rörelse.  Racketsporten spelas på en spelplan som är sig lik en tennisplan dock med squashens glasväggar runt om där alla fyra spelarna får studsa bollen mot. I lag av två spelas denna aktiva sport med mycket skratt och intensitet. 

Inte bara tog sporten världen med storm utan även fansen. Den enda andra sporten som har dragit på sig en liknande följning är, tro det eller ej, fotboll. Inte bara är det många anhängare som njuter av att se Padel spelas och näst intill religiöst följer dess turneringar, utan även storsatsarna har börjat med betting på vissa turneringar som med odds för fotbollsmatcher och fotbollsturneringar. Likheten i dessa anhängare mellan dessa sporter är nästan häpnadsväckande. 

Tennis och Squash 

Nej självklart menar vi inte grönsaken squash, utan här menas det racketsporten! I mitten av 1970-talet blev squash sporten att spela. Från en till två spelare går spelarna in på en spelplan som representeras av ett rum med fyra omslutande väggar med målade linjer som visar på olika poäng och svårighetsgrad. Denna sport fick sin gyllene tid under 70-talet men fick en comeback under tidiga 2000 talet och visades i flera serier och filmer som gick på tv vilket livade upp intresset för squash återigen. 

Men inte bara skulle de som njuter av Padel tycka om squash utan även tennis. Tennis spelas vanligtvis mellan två och fyra personer som alla har rack i trä eller stål med väl spända strängar. Sporten spelas i alla nivåer från Olympiska spelen till trädgårdsspel med vänner och familj, mest används spelet som en ursäkt att knyta nya kontakter på föreningar eller likt golf slappna av innan man pratar affärer. Så intensiteten behöver inte vara den lika med dess evolutions sport Padel men kan njutas av lika mycket ändå. 

Badminton, den sensuella racketsporten

De allra flesta har någon gång spelad badminton, med eller utan regler och antingen på en gräsmatta eller på en spelplan. Det de flesta kan intyga om är att badminton är tennis sensuella syster som gillar att bara njuta av solen en varm sommardag. Med likt vollybolls slag med ett badmintonracket som är en betydligt lättare version av tennisracket med en cirkulär slagyta, slås dess fjäderboll fram och tillbaka mellan två spelare. 

För att göra sporten lättare brukar den spelas inomhus då fjäderbollen inte har lika lätt att flyga i väg från spelplanen av en stark vind och ger även spelarna en chans att spela mer avancerat med intränade slag. 

Pingis som sport heter Bordtennis

För de allra flesta så är pingis likt en sällskapssport som spelas när shufflebordet är upptaget men pingis är inte bara för dessa lättsamma tillfällen utan spelas även som en racketsport. Under dessa sport evenemang är det vanligast att prata om pingis som bordtennis. Två spelare, endera mot den andra, står på varsin sida av bordet med dina pallar eller även kallade rackets redo. 

Men sporten behöver inte bara spelas mellan två spelare utan kan även i mer avancerade varianter spelas gentemellan fyra spelare. Sporten går vid namnet bordtennis då spelplanen ser ut som en miniatyr av en tennisplan, i grön färg med vita kanter och en vit linje dragen från ena långsidan till den andra och ett litet nätt i mitten av bordet som delar upp spelplanen jämt. Denna är design är gjord på ås sätt då det är meningen att den ska likna en tennisplan.  Men bara för att spelplanen är designad som den är betyder inte det att sporten i sig är lättare då den till och med spelas på OS nivå

Sporter som en cirkulär plan

Om man tittar noga kan man se att det inte bara är Padel som drar på inspiration från liknande sporter för att utvecklas och i evolutionens anda skapa nya sporter. Både vollyboll och fotboll har inspirerat racketsporter och lika så har racketsporterna inspirerat till flertal strategier i dessa bollsporter. Likt en cirkulär evolutions plan har sporterna lärt från varandra och fortsätter att överraska allmänheten med deras nya innovativa sporter, turneringar och strategier. 

Många olympiska spelare av dessa sporter samt mästerskapsvinnare har någon eller flera av dessa andra sporter som de spelar på sin fritid för att koppla av både kropp och sinne från sina vanliga rörelser och muskelminnen. Vilket även ser till att spelarna inte blir stela och vågar komma på nya innovativa sätt att spela sin professionella sport. Men dessa sporter är inte bara för de professionella utan även för tonåringar och barn.