Streama padel

Är du en av de många som älskar padel? Den nya folksporten har tagit ett naturligt kliv in i vår vardag. Det spelar nästan ingen roll vart vi befinner oss så pratas det om padel. Det är inte en lögn att förklara fenomenet som hela befolkningens sport. Det är helt enkelt något för alla. Även om det vid första anblick kan verka tufft samt vara en hel del att tänka på är det trots allt något alla förr eller senare kommer in i och väljer att älska. Vi vill hela tiden ha mer av det så varför inte även kunna se padel på tv ?

Mycket på gång

I märkliga tider som dessa när det inte går att hitta på så mycket aktiviteter utanför hemmet får vi göra det bästa av situationen. Att streama sport har en längre tid varit något självklart. Med det färska genuina intresset för den framväxande sporten bör det därför också bli ett lika naturligt inslag att streama padel. Det här är något som kan få sporten att växa ännu mer och kanske ta det där klivet ut på världsscenen bland de stora elefanterna fotboll, ishockey, basket, handboll eller friidrott.

Både Cmore och Viaplay har den senaste tiden satsat stort på sin streaming vilket nu även likt coronaviruset smittat av sig till padeln. De vill dels utöka utbudet samt göra det mer attraktivt men även att tittarna ska få en större inblick i sporten. Det här kommer i längden medföra att vi kommer lära oss betydligt mer av den och det här kommer med största sannolikhet färga av sig på sport i sin helhet. Tillgången till sportstream ökar dessutom möjligheterna till allt det här eftersom allt fler väljer att flytta sina sändningar från traditionell TV till dessa kanaler.

En framgångssaga

Intresset för padel är en framgångssaga olikt mycket annat. Det fascinerande är att det här har skett under en så pass kort tid att det blivit svårt att ta in och reflektera över. Ibland är det bra när saker bara sker utan närmre eftertanke men ibland kan det också vara bra att skapa lite organisation för att bibehålla en storhet. Att TV och livestream kopplat ett grepp om sporten medför samtidigt också att sporten i sig också på andra sätt blir mer lukrativ. Tävlingar och mästerskap får en allt viktigare roll och blir dessutom mer eftertraktade att vinna.

Framtiden

En av de största tävlingarna, World Padel Tour, sändes under 2020 på Viaplay och blev en enorm succé. Cmore vill inte vara mycket sämre och väljer att sända Euro Finans Invitational. Det här en oberoende elittävling där de bästa spelarna i landet blandas med de spanska toppspelarna. Med en förhållandevis rejäl prispott ger detta också sporten ett rejält lyft mot att etablera sig som en sport att mäta sig med. Pengar är som bekant inte allt men det går samtidigt heller inte att komma ifrån dess vikt för att kunna driva verksamheter på ett mer effektivt sätt.

Det finns även möjlighet att följa sporten på andra håll där mindre streamingtjänster såsom padel-television och Youtubekanalen Studio Padel erbjuder alltifrån matcher, reportage, vimmel eller vad som nu önskas från padelns underbara värld. Det går inte att komma ifrån utan att betala en slant men det är billigare alternativ till de två ovan nämnda jättarna att kunna följa den nya favoritsporten. Det är dags att padel på allvar får sitt internationella och kommersiella erkännande.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*