Tjäna pengar till padelläger

Sveriges första padelbana byggdes 1998, men det var först under 2010-talet som padel verkligen tog fart. Nu känns det som att alla människor spelar padel, men det är fortfarande en väldigt ung sport. Ändå har det tagit lite tid för de allra yngsta, barn och ungdomar, att hitta sporten, men nu kommer de allt mer.

Padelklubbarna börjar få så pass stor andel ungdomar att det börjar bli dags att organisera dem i rena ungdomssektioner, men för att upprätthålla och öka tillströmningen av nya spelare krävs aktiviteter. Även de kommer på bred front, det anordnas juniortävlingar och det finns nu också möjligheter att kombinera gymnasiestudier med padel på skolorna som har padel i sitt gymnasieprogram.

Padel of Sweden arrangerar träningsläger, ett perfekt sätt att skapa gemenskap och öka intresset ytterligare. Enda nackdelen med träningsläger är att de kostar pengar, men det är inget hinder för den målmedvetna padelklubben. Det finns massor av sätt att finansiera ett träningsläger.

Förutom bidrag och stipendier kan klubben tjäna egna pengar. DelikatessKungen har i tre decennier samarbetat med idrottsklubbar så att dessa får råd med träningsläger, cupresor och andra aktiviteter. Klubbens ungdomar säljer företagets delikatesser, sedan delar man på vinsten. Eftersom ersättningen är provisionsbaserad väljer man själv hur mycket tid man ska lägga på försäljningen och därmed i förlängningen hur mycket pengar man ska tjäna.

Varorna det gäller är bl a lufttorkad salami, ekologisk olivolja och handgjorda chokladpraliner. Allihop delikatesser av hög kvalitet i attraktiva presentförpackningar som inte går att köpa i butik. Först tar man upp beställningar genom att knacka dörr i bostadsområden eller uppvaktar företagen på den egna orten. Sedan får klubbens kontaktperson hem de sålda varorna som distribueras till kunderna samtidigt som man tar betalt. På det sättet behöver varken föreningen eller kunderna ligga ute med pengar.

DelikatessKungen står förutom för delikatesserna även för goda råd, tryckt försäljningsmaterial och en praktisk app så att klubben kan hålla reda på sin försäljning. Tidigare grupper har betalat såväl idrottsläger som andra resor genom att sälja delikatesser.