Välja padelracket – 5 bra tips

Är det dags att köpa ditt första padelracket? Det är inte helt lätt när man surfar in på padelbutikens sida att välja mellan de 150 olika modellerna av racketar med olika egenskaper och funktioner. Har man ingen förkunskap är det helt enkelt en riktigt svårnavigerad padeldjungel. Och här i den artikel vill vi på Padelspelaren underlätta lite för dig inför första köpet av padelrack.

1. Fråga andra padelspelare som spelat padel längre vad de har att säga om ett visst padelmärke, racketmodell eller racketform.

2. Kontakta padelbutiken och fråga om de kan hjälpa dig välja ett padelracket utifrån dina fysiska förutsättningar och nivå i padel. Personalen är butiken är padelexperter och har stenkoll på produkterna de säljer och vilken typ av padelspelare de passar.

3. Läs mer djupgående padelguider inför ditt köpt för att få en bättre förståelse för vilket sorts racket som passar för vilken sorts spel och spelare.

4. Läs recensioner och tester av padelrackets från flera olika källor och se vad andra spelare säger om dem. Viktigt att kolla från flera källor, då internet inte alltid erbjuder äkta produktrecensioner.

5. Vad är viktigast för dig? Om du är nybörjare och troligen inte kommer spela padel varje dag så kanske priset på racket är en viktigare faktor än ett balans, grepp och träffyta. Men det går att få tag på bra padelracket i alla prisklasser så du behöver troligen inte välja bort något för att du har en lägre budget för ditt padelracketköp, men kanske kan lägga lite mindre tid att hitta det helt perfekta racket för just dig.

Olika former på padelrackets

Padelrackets finns i tre olika former. Man kan dela in dem så här:

  • Runda racket som passar nybörjare och motionärer.
  • Droppformade racket som passar motionärer och tävlingsspelare.
  • Diamantformade racket som passar avancerade spelare.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*